به گزارش خبرگزاری آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی "نفت ما"،معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری و شرکت ملی نفت ایران به منظور ارتقای تابآوری ملی و رقابتپذیری بینالمللی و کاهش ارزبری و وابستگی صنعت حفاری و همچنین بهرهمندی از ظرفیت زیستبوم فناوری و نوآوری، چالشی را با عنوان "طراحی، ساخت و بهرهبرداری تجهیز حفاری هدایتپذیر دورانی (RSS) و فناوریهای وابسته" با هدف حمایت از طرحهای فناورانه و نوآورانه منتشر کرده است.
شرکتکنندگان و فناوران فرصت دارند تا ۱۵ اردیبهشتماه ۱۴۰۲ با مراجعه به سایت چالش به آدرس (Innoten.ir) طرحهای پیشنهادی خود را ارسال کنند.
جهت استحصال نفت و گاز از مخازن زیرزمینی، صنعت حفاری به عنوان نوک پیکان صنعت نفت از جایگاه ویژهای برخوردار است که یکی از مهمترین و تخصصیترین خدمت از میان خدمات حفاری چاههای نفت و گاز، خدمات حفاری انحرافی/ افقی است که با تجهیز حفاری هدایتپذیر دورانی (RSS) انجام میشود. هدف از برگزاری این چالش ارائه طرحهای فناورانه، نوآورانه و بدیع در زمینه طراحی، ساخت و بهرهبرداری تجهیز حفاری هدایت پذیر دورانی (RSS) و فناوریهای وابسته، با توجه به رویکردهای پیشنهادی ذکر شده در بخش الزامات و ملاحظات راهنمای چالش به منظور بومیسازی، تست مکرر و استفاده عملیاتی درونچاهی در میادین نفتی و گازی واقع در خشکی کشور است.
طرحهای پیشنهادی باید از شرایطی چون "روشن بودن راهکارها و طرحهای ارائه شده"، "ارائه گزارشها و آنالیزهای ارائه از مراجع معتبر و براساس استانداردهای مورد قبول"، "تفسیر و شرح نتایج براساس اصول علمی"، " قابلیت بازدید و ارزیابی"، "عدم استفاده از روشهای پرهزینه و بدون توجیه اقتصادی"، "قابلیت تجاریسازی و تولید انبوه"، "دارا بودن نمونه اولیه" و "پیشبینی زمانی ساخت تجهیز در بازه زمانی ۴ ساله" برخوردار باشند.