به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی "
نفت ما"، منصور بیجار در هجدهمین جلسه کمیته ساماندهی و مدیریت سواحل سیستان و بلوچستان، اظهار داشت: با اقدامات دولت سیزدهم زیرساختهای شیرینسازی آب دریای عمان در حال آمادهسازی است.
وی بیان کرد: طرح انتقال آب دریای عمان به سیستان و بلوچستان از طرحهای مهم استان و کشور است که با اجرایی شدن آن شاهد آبادانی، اشتغال و تحول منطقه خواهیم بود. در طرح انتقال آب از دریای عمان به استان سیستان و بلوچستان تا سال 1404 آب به زاهدان میرسد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری سیستان و بلوچستان، گفت: امیدواریم با اجرای این طرح بخش مهمی از کمآبی در استان که سالها است با خشکسالی دست و پنجه نرم میکند، برطرف شود. در طرح انتقال آب از دریای عمان برنامه این است که سالانه بیش از 200 میلیون مترمکعب به این استان انتقال داده شود، اما هماکنون مجوز 100 میلیون مترمکعب اخذ شده است.
بیجار بیان کرد: پروژه انتقال آب از دریای عمان به سیستان و بلوچستان در حال اجرا است و شرکتی در حال انجام امور آن است. به منظور انتقال آب از دریای عمان اسکله آبگیر از طریق ادارهکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان به این شرکت تحویل شده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان، گفت: خط انتقال آب از دریای عمان به سیستان و بلوچستان از چابهار شروع میشود و به سایر شهرهای این استان ادادمه پیدا میکند که اکنون کارهای مقدماتی زاهدان تا ایرانشهر انجام شده و مسیرسازی سایر شهرها نیز در حال انجام است.
معاون امور مشترکین شرکت آب و فاضلاب استان سیستان و بلوچستان نیز اظهار داشت: شهر زاهدان با کمبود منابع آبی روبهرو است که این کمبود بین 450 تا 550 لیتر بر ثانیه برآورد شده است.
فرهاد سرگلزایی افزود: نیاز شهروندان زاهدانی دو هزار و 200 لیتر در ثانیه است و این در حالی است که میزان تولید با بهرهگیری از تمامی منابع آبی موجود بین یک هزار و 500 تا یک هزار و 700 لیتر بر ثانیه است.