چین در ژانویه سال جاری میلادی بیشاز ۷۰۰هزار بشکه در روز نفت از ایران وارد کرده که بالاتر از ۶۲۳هزار بشکهای است که در ۲۰۱۷ و قبل از تحریم صادرات نفت ایران، خریداری شده بود.
افزایش صادرات نفت ایران به چین از قبل تحریمها
11 اسفند 1400 ساعت 10:04
چین در ژانویه سال جاری میلادی بیشاز ۷۰۰هزار بشکه در روز نفت از ایران وارد کرده که بالاتر از ۶۲۳هزار بشکهای است که در ۲۰۱۷ و قبل از تحریم صادرات نفت ایران، خریداری شده بود.
به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی "نفت ما"، چین در ژانویه سال جاری میلادی بیشاز ۷۰۰هزار بشکه در روز نفت از ایران وارد کرده که بالاتر از ۶۲۳هزار بشکهای است که در ۲۰۱۷ و قبل از تحریم صادرات نفت ایران، خریداری شده بود.
خرید نفت چین از ایران در ماههای اخیر به بالاترین رقم رسیده و از اوج 2017 یعنی زمانی که صنعت نفت ایران هنوز تحت تحریمهای آمریکا قرار نداشت، پیشی گرفته است.
افزایش خرید نفت بزرگترین واردکننده نفت دنیا از ایران، در بحبوحه گفتوگوهای بین تهران و قدرتهای دنیا بر سر احیای قرارداد اتمی برجام صورتگرفته است. امضای این قرارداد تحریمهای نفتی ایران را لغو خواهد کرد.
بازگشت نفت ایران به بازار کمبود عرضه جهانی نفت را کاهش میدهد و قیمت نفت را که بهدنبال حمله روسیه به اوکراین به بالاتر از 100 دلار در هر بشکه رسیده است، پایین میآورد.
اطلاعات ردیابی نفتکشها نشان میدهد چین در ژانویه سال جاری میلادی بیشاز 700 هزار بشکه در روز نفت از ایران وارد کرده است، این کشور در 2017، قبلاز خروج دونالد ترامپ از قرارداد برجام و تحریم صادرات نفت ایران، 623 هزار بشکه در روز نفت از این کشور خریداری میکرد.
تخمین زده میشود واردات نفت چین از ایران در دو ماه پایانی سال گذشته میلادی بهطور متوسط برابر با 780 هزار بشکه در روز باشد.
جو بایدن رییسجمهور آمریکا تا امروز اشخاص و شرکتهای چینی را در بحبوحه مذاکرات بر سر احیای برجام، بهخاطر خرید نفت ایران تحریم نکرده است.
تاجران عقیده دارند افزایش خرید نفت چین از ایران بدین معناست که نفت کمتری برای خریداران قبلی مثل هند و اروپا، در صورت برداشته شدن تحریمها در دسترس خواهد بود.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرده است واشنگتن از خرید نفت ایران توسط چین آگاه است و این مسئله را با پکن مطرح کرده است.
طبق گفته تاجران نفت، محمولههای نفت ایران در ماه ژانویه 5 دلار در هر بشکه پایینتر از شاخص نفت خام برنت به فروش میرسیدند، بهاینترتیب، مخصوصاً پالایشگاههای مستقل چین برای خرید این نفت تشویق شدهاند.
در صورت احیای قرارداد اتمی برجام، انتظار میرود ایران بخشی از فروش نفت خود را از پالایشگاههای مستقل چین به خریداران دیگر انتقال دهد اما مطمئناً این مشتریان را که طی دو سال گذشته بیشاز 20 میلیارد دلار درآمد برای کشور داشتهاند، از دست نمیدهد.
منبع:تسنیم
کد مطلب: 144324