> نفت ما - چالش‌های پیش‌روی وزیر نفت دولت سیزدهم - نسخه قابل چاپ

کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

چالش‌های پیش‌روی وزیر نفت دولت سیزدهم

24 مرداد 1400 ساعت 12:17

معاون شرکت مهندسی و توسعه نفت گفت: مصرف انرژی افسار گسیخته گریبانگیر صنعت نفت است و هر چه تولید می‌شود به مصرف میرسد و عملا مازاد تولیدی برای صادرات و یا تبدیل به محصولات و فرآورده‌ها باقی نمی‌ماند.


 به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی"نفت ما "،  نصرالله زارعی معاون توسعه شرکت مهندسی و توسعه نفت  با اشاره به چالش‌های پیش روی صنعت نفت کشور گفت: اقتصاد کشور علیرغم تلاش همه دولت‌ها در راستای کاهش وابستگی بودجه به فروش نفت، کماکان وابستگی قابل ملاحظه و اثرگذاری بر تامین بودجه کشور دارد و نقش صنعت نفت در اقتصاد کشور فعلا بی‌جایگزین و غیرقابل انکار است.
وی ادامه داد: شرایط امروز صنعت نفت نیز خاص و دچار چالش‌های اساسی مانند نارضایتی‌های نیروی انسانی، فروش نفت خام، تعلل در توسعه میادین مشترک، نگهداشت و افزایش ظرفیت تولید نفت، عدم توسعه صنایع پایین‌دستی، افزایش افسار گسیخته مصرف انرژی و … می‌باشد.
زارعی گفت: بدون شک صنعت نفت نیز مانند هر سازمانی به نیروی انسانی خود متکی می‌باشد که متاسفانه امروز با بی‌توجهی‌هایی که شده است نارضایتی گسترده در میان کارکنان نفت در مباحث حقوق، تعدیل مدرک و تبدیل وضعیت‌ها حاکم شده است که این نارضایتی منجر به کاهش انگیزه و بهره وری شده است و تبعات محتمل غیرقابل جبرانی برای صنعت نفت در پی خواهد داشت.
معاون توسعه شرکت مهندسی و توسعه نفت افزود: در توسعه میادین مشترک علیرغم همه تلاش‌ها، کارهای باقیمانده قابل توجهی وجود دارد و جهت رسیدن به رکوردهای تولید و صادرات قبل، نیازمند کار و سرمایه‌گذاری بزرگی هستیم.
وی اظهار داشت: فروش نفت خام از چالش‌های اصلی در پیش روی صنعت نفت است و با ادامه عناد دشمنان انقلاب اسلامی جهت خنثی‌سازی تحریم‌های ظالمانه نیازمند مدیران مجرب و با شهامتی هستیم که توانمندی و یارای مواجهه با این چالش را داشته باشند.

*مصرف افسارگسیخته انرژی در کشور مهمترین چالش پیش‌روی دولت سیزدهم
زارعی ادامه داد: متاسفانه مصرف انرژی افسار گسیخته نیز گریبانگیر صنعت نفت است و هر چه تولید می‌شود به مصرف می‌رسد و در مقاطعی تراز تولید و مصرف منفی شده و عملا مازاد تولیدی برای صادرات و یا تبدیل به محصولات و فرآورده‌ها باقی نمی‌ماند، حل این معضل نیازمند یک برنامه‌ریزی و تعامل بین دستگاهی با سازمان‌ها و وزارتخانه‌های مرتبط می‌باشد.
معاون توسعه شرکت مهندسی و توسعه نفت گفت: در چندین سال گذشته عملا در بخش پتروشیمی احداث واحد بزرگ و جدیدی آغاز نشده است و در بخش پایین دستی پتروشیمی هم عملا توقف و در نقطه صفر قرار داریم. این موارد چالش‌های صنعت نفت است که مواجهه و پرداختن و حل آنها، نیازمند وزیری آشنا و مسلط به حوزه‌های گفته شده است.
وی با اشاره به وزیر نفت پیشنهادی دولت سیزدهم گفت: مهندس اوجی که تحصیل کرده دانشگاه صنعت نفت و عضو خانواده صنعت نفت هستند و مراتب و درجات  را پله پله طی کرده‌اند و به قولی از سربازی به سرداری رسیده‌اند و در چند سال گذشته تجربه بخش‌های برون مرزی و پیمانکاری و کار آفرینی بخش خصوصی را نیز به تجارب قبلی خود اضافه نموده‌اند، بدون شک توان عبور از این چالش‌ها را دارند و یقینا کارکنان صنعت نفت با روی گشاده دست در دست ایشان قرار داده و اهتمام جمعی لازمه در صنعت نفت شکل خواهد گرفت.
زارعی در پایان خاطرنشان کرد: اما دیگر شرط موفقیت وزیر نفت پیشنهادی، حمایت و همراهی مجلس محترم شورای اسلامی با دادن رأی بالا و همچنین پشتیبانی و حمایت دولت از ایشان می‌باشد. امید است که رای بالای  مجلس، مهندس اوجی را با پشتوانه و حمایت دلگرم کننده راهی وزارت نفت نمایند.

منبع: فارس 


کد مطلب: 138211

آدرس مطلب :
https://www.naftema.com/news/138211/چالش-های-پیش-روی-وزیر-نفت-دولت-سیزدهم

نفت ما
  https://www.naftema.com