مدیرعامل پتروشیمی کارون، اجرای پروژه تصفیه خانه مرکزی این مجتمع را گامی مهم در راستای حفاظت از محیط زیست عنوان کرد و گفت: با اجرای این پروژه میتوانیم با اطمینان بگوییم هیچ آب آلودهای در صنعت پتروشیمی وجود ندارد، که قابل تصفیه نباشد و میتواند حتی آن آب را تبدیل به زیستگاه آبزیان و سایر موجودات آن منطقه کند.
به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی"نفت ما "، علیرضا صدیقی زاده با اشاره به هفته محیط زیست،، گفت: پتروشیمی کارون با توجه به خوراک مصرفی و محصولی تولیدی خود نوع آلودگی متفاوتی نسبت به دیگر صنایع پتروشیمی در سه عنصر آب، خاک و هوا دارد، طراحی اولیه پتروشیمی کارون به گونهای طراحی شده که با توجه به چنین آلودگیهایی، تمهیداتی در زمینه استانداردهای محیط زیستی اندیشیده و اگر مجتمع بر اساس استانداردها عمل کند،نباید هیچگونه آلودگی در سه عنصر آب، خاک و هوا داشته باشد.
وی در خصوص استانداردهای طراحی اولیه در خصوص پیشگیری از آلودگی هوا اظهار داشت: کماتور آنالیزورهای آنلاینی بر روی دودکشها نصب شده،که تحت کنترل ویژه عملیات هستند و با حساسیتی که دارند بهمحض آنکه نتوانند گاز را احساس کنند، واحد را بهطور کامل متوقف میکنند.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی کارون درباره ضایعات این شرکت که بر روی خاک نگهداری میشوند و با بارندگیهای احتمالی میتوانند به خاک نفوذ کنند، گفت: برای جلوگیری از انتشار این آلودگی، بخشی از این ضایعات را به مرکز دفن بهداشتی پسماندهای صنعتی (لندفیل) منتقل میکنیم و به روشی استاندارد شیرابههای حاصل از این ضایعات جمعآوری و دفع میشوند.
صدیقیزاده ادامه داد: علیرغم دفن این ضایعات در لندفیل اما ممکن بود در زمان نگهداری یکهفتهای تا ارسال، شیرابهها به زمین نفوذ کرده و خاک را آلوده کنند که برای جلوگیری از این اتفاق تمهیداتی در نظر گرفتیم. به این صورت که جایگاهی در حال آماده شدن و بتنریزی است و مسیرهایی تعبیهشده تا شیرابهها جداشده و به این روش اطمینان حاصل کنیم که در آن مقطع کوتاه نیز هیچ آلودگی برای طبیعت نخواهیم داشت.
وی به بخش دیگری از ضایعات تحت عنوان تار اشاره کرد که باید سوزانده شوند و گفت: این ضایعات اگر بر روی زمین بمانند با جریان هوا و انتقال به محیط از یک آلاینده خاک به آلاینده هوا تبدیل میشوند اما از سال ۱۳۹۸ تاکنون برای جلوگیری از سوزاندن این ضایعات و آلودگی هوا آن را به شکل خوراک برای برخی شرکتها ارسال میکنیم تا از آن کُک(Coke) تولید شود. به این روش نهتنها از آلودگی محیطزیست جلوگیری میکنیم،بلکه میتوانیم بازاریابی کرده و از ضایعات شرکت نیز درآمد داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی کارون با توجه به طراحی اولیه مبنی بر سوزاندن محصول جانبی تحت نام تجاری OTD گفت: اورتو تولوئن دی آمین محصول جانبی MTD است که باید سوزانده شده و بهتبع آن آلودگی هوای منطقه را به همراه دارد. بیش از یک سال است با صادرات این محصول نهتنها از آلودگی محیطزیست جلوگیری میکنیم بلکه میتوانیم برای شرکت درآمدزایی داشته باشیم.
وی بابیان اینکه صنعت ایزوسیانات از کممصرف کنندهترین صنایع پتروشیمی در بحث آب است، گفت: پسابی که این شرکت تولید میکند پساب آلودهای است و حجم بالایی از آلایندگی را نسبت به سایر صنایع به دنبال دارد. در شرکت ابتدا پیش تصفیه صورت میگیرد و سپس به شرکت فجر انرژی برای تصفیه نهایی ارسال میشود.
مدیرعامل پتروشیمی کارون با اشاره به مراسم کلنگ زنی تصفیهخانه پساب که هفته گذشته برگزار شد، اظهار داشت: در سال ۱۳۹۶ تصمیم گرفتیم تا با احداث تصفیهخانه مرکزی در شرکت و بدون نیاز به ارسال پساب به شرکت فجر انرژی کار تصفیه را انجام دهیم. بر این اساس میتوانیم با تجهیزات ابزار دقیق و آنالیزورها میزان آلودگی آب را به حد قابل قبول اداره محیطزیست برسانیم.
صدیقیزاده خاطر نشان کرد: تصمیم گرفتیم تا در خروجی این تصفیهخانه، حوضچهای کوچک قرار دهیم تا با قرار دادن آبزیان خوریات اطمینان حاصل کنیم آب کاملاً سالم و مناسب محیطزیست است. بهاینترتیب علاوه بر دستگاهها بهصورت طبیعی نیز استاندارد سنجی میکنیم. همچنین، با اجرای این پروژه میتوانیم با اطمینان بگوییم هیچ آب آلودهای در صنعت پتروشیمی وجود ندارد که قابل تصفیه نباشد و میتوان آب منطقه اطراف هر مجتمعی را به نقطهای رساند،که زیستگاه موجودات آن منطقه باشد.