به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی"
نفت ما "، چوی جونگکُن» معاون اول و قائممقام وزیر خارجه کره جنوبی امروز (چهارشنبه) مدعی شد که شواهدی از ایجاد آلودگی زیستمحیطی توسط نفتکش این کشور که در تنگه هرمز توقیف شد، وجود ندارد.
به نوشته خبرگزاری «یونهاپ»، چوی طی اظهاراتی در پارلمان کره جنوبی گفت: «اگر آلودگی دریایی آن [نفتکش] به حدی بود که با چشم غیرمسلح قابل مشاهده باشد، پس باید میتوانستیم از [تصاویری ضبطشده] توسط بالگرد آن را تایید کنیم. اما چنین شواهدی مشخص نشد و این شناور نیز به اندازه کافی تجهیزات ایمنی با خود به همراه داشت».
وزارت خارجه کره جنوبی در اسنادی که امروز به پارلمان این کشور ارائه داد، نوشته است: «فارغ از وضعیت قانونی شناور کرهای، تا زمانی که "اقدام عامدانه و آلودگی شدید" برای مردود دانستن عبور بیضرر این کشتی اثبات نشود، ما آن را ناقض قوانین بینالمللی نمیدانیم».
بر اساس این گزارش، چوی طی سخنرانی امروز در پارلمان، تاکید کرد که مذاکرات با ایران درخصوص آزادسازی نفتکش و خدمه آن، از گفتوگوها با تهران درباره اموال و پولهای بلوکهشده در بانکهای کره جنوبی مجزا است زیرا موضوع نفتکش باید اولویت سئول باشد.
به نوشته یونهاپ، قائممقام وزیر خارجه کره جنوبی درباره برخی گزارشها مبنی بر احتمال آزادی نفتکش در ازای آزادی پولهای بلوکهشده ایران نیز تصریح کرد: «ما بر مبنای حدس و گمان، پیشبینی و عمل نمیکنیم بلکه تلاشهای خود را روی وضعیت کنونی و در عین حال حفظ تمام احتمالات متمرکز کردهایم».
چوی همچنین افزود: «وزارت [خارجه] در حال راستیآزمایی ادعاهای ایران درباره آلودگی زیستمحیطی، حرکت کشتی در آبهای بینالمللی یا آبهای سرزمینی [ایران] و همخوانی داشتن نحوه توقیف کشتی با قوانین بینالمللی است».
بر اساس این گزارش، وزارت خارجه کره جنوبی میگوید که در حال بررسی دلایل مطرحشده از سوی ایران درباره توقیف نفتکش این کشور در تنگه هرمز بوده و احتمال اقدام قانونی سئول در این باره وجود دارد.
از سوی دیگر، همزمان با دستور رئیسجمهور کره جنوبی برای برگزاری گفتوگوهای بین سازمانی درباره نفتکش توقیفی این کشور در تنگه هرمز، شورای امنیت ملی کره جنوبی نیز در حال بررسی واکنشها به این موضوع است.
روز دوشنبه بود که نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران اعلام کرد یک شناور نفتکش کره جنوبی با نام تجاری «هانکوک چیمی» به دلیل نقض پیاپی قوانین زیستمحیطی در خلیج فارس توقیف شده است.
دولت کره جنوبی توقیف هانکوک چیمی را تأیید کرده و گفته یکی از یگانهای این کشور که وظیفه مبارزه با دزدان دریایی را به عهده دارد روانه آبهای مجاور تنگه هرمز کرده است.
گفته میشود شناور مذکور حامل ۷۲۰۰ تن اتانول بوده است. خدمه کشتی را اتباع کشورهای کره جنوبی، اندونزی، ویتنام و میانمار تشکیل میدهند.