رئیس کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به اینکه حدود 6 است که پتروشیمیهای استان تعطیل هستند،گفت: اگرچه قرار بود پتروشیمیهای فیروزآباد، فسا، جهرم، ممسنی، داراب، کازرون و .... در 10 الی 15 سال گذشته راهاندازی شوند اما متاسفانه به دلایلی مانند نبود سرمایه و مکان نامناسب برای راه اندازی، نبود پول، فشارهای سیاسی و ..... باعث شد این اتفاق رخ ندهد.
به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی"
نفت ما "، فریدون عباسی با بیان اینکه صادر کردن محصول پتروشیمی و پالایشگاههای استان نمیتواند راهکار مناسبی برای ایجاد اشتغال و اشتغالزایی در استان باشد گفت:برای اشتغالزایی در این بخش نیاز است تا کل زنجیره تولید محصولات پتروشیمی را تا انتها ببینیم به طوری که بیتوجهی به این بخش نمیتواند اشتغال قابل توجهی در استان ایجاد کند.
نماینده کازرون و کوه چنار با اشاره به اینکه در بخش بهرهبرداری یک پتروشیمی معمولی حدود 300 نفر فعالیت میکنند، افزود: اگرچه در زمان احداث پتروشیمی حدود 2 هزار نفر مشغول به کار هستند اما باید پذیرفت که در زمان بهره برداری تنها حدود 300 نفر فعالیت می کنند.
نقش مهم صادرات در رونق اقتصادی پتروشیمیها
او بیان کرد: در صورتی که محصولات پتروشیمی استان به دیگر کشورها صادر نشود و تنها در داخل مورد استقبال قرار گیرد بیشک نمی توان انتظار صرفه اقتصادی از این بخش داشته باشیم.
ضرورت بکارگیری محصولات پتروشیمی در تولید محصولات لوازم خانگی
عباسی با بیان اینکه در بخش پتروشیمی و رونق این بخش نیاز است تا به ساخت قطعات و محصولات تمام شده مانند لوازم خانگی و خودرو رو بیاوریم خاطر نشان کرد: بی شک انجام چنین اقداماتی باعث ایجاد اشتغال برای مردم استان می شود.
نماینده مردم کازرون و کوه چنار بیان کرد: هرچند استان فارس به دلیل همجواری در کنار عسلویه و بوشهر می توانست در بهره برداری مجموعههای پتروشیمی موفق شود اما محاسبات غلط سبب شد تا پتروشیمی در استان فارس آن طور که باید و شاید نتواند رشد کند.
رئیس کمیسیون انرژى مجلس در ادامه با اشاره به اینکه طرح احداث پتروشیمى فیروز آباد در سال 94 به متخصصان کشورى واگذار شد؛ گفت: اما این طرح به دلیل اینکه به شرکت هایى واگذار شده بود که از منابع مالى مناسبى برخوردار نبودند و پول کافى جهت راه اندازى این مجموعه را نداشتند در حالت تعلیق ماند این در حالی است که این افراد همواره به دنبال اخذ پول از صندوق توسعه ملى بودند تا در مرحله بعد از محل این پول هزینه داخلى احداث را تامین کنند.
عباسى با اشاره به اینکه متاسفانه شرکتى که قرار بود پتروشیمى فیروز آباد را راه اندازى کند جزء بدهکارهاى بزرگ بانکى بود، ادامه داد: هرچند این افراد در سال 94 مشکل بدهى با بانک ها را حل کرده و بدهىشان را به وام تبدیل کردند ؛ در نتیجه زمینه براى اخذ وام از صندوق توسعه ملى فراهم شد.
منبع: ایلنا