مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: برنامه ای برای تجمیع و یکپارچه سازی صادرات محصولات پتروشیمی نداریم و شدیدا نیز با آن مخالف هستیم.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در پاسخ به " نفت ما" :
با یکپارچه سازی صادرات پتروشیمی مخالفیم
7 دی 1399 ساعت 11:40
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: برنامه ای برای تجمیع و یکپارچه سازی صادرات محصولات پتروشیمی نداریم و شدیدا نیز با آن مخالف هستیم.
به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی"نفت ما "، بهزاد محمدی در نشست خبری روز صنعت پتروشیمی در پاسخ به سوال خبرنگار" نفت ما " مبنی بر اینکه با توجه به ارزآوری و نقش پررنگ صنعت پتروشیمی در کشور آیا برنامه ای برای تجمیع صادرات محصولات پتروشیمی دارید یا خیر گفت:برنامه ای برای تجمیع و یکپارچه سازی صادرات محصولات پتروشیمی نداریم و شدیدا نیز با آن مخالف هستیم.
وی در پاسخ به سوال دیگر " نفت ما " در خصوص نظارت بر عملکرد مدیران پتروشیمی و دستگیری های اخیر در این شرکت ها نیز گفت:نمیتوان نظارتی در روند مدیریتی شرکت های پتروشیمی داشت ،برای دستگیری های اخیر در صنعت پتروشیمی نمیتوانیم نظارتی را تعریف کنیم چرا که شرکت ملی صنایع پتروشیمی دولتی است و شرکت های پتروشیمی نیز به نوعی زیر نظر دولت هستند بنابراین نظارت بر این موضوع امری بیهوده است.
وی با بیان اینکه قطار توسعه صنعت پتروشیمی در کشور با شتاب لازم در حال حرکت است و هر چند مدت یکبار شاهد بهرهبرداری از یک طرح عظیم پتروشیمی هستیم، یادآور شد: از ابتدای سال تاکنون ۹ طرح پتروشیمی با دستور رئیسجهموری به بهرهبرداری رسیده است.
معاون وزیر نفت با استناد به آمارهای بینالمللی درباره رشد تقاضای محصولات پتروشیمی اظهار کرد: آمارها نشان میدهد رشد تقاضا در بخش محصولات پتروشیمی بین ۴ تا ۵ درصد است، این درحالی است که رشد تقاضا در بخش نفت و فرآوردههای نفتی در دنیا کمتر از یک درصد است. این موضوع مسئولیت ما را در توجه به این صنعت کلیدی دوچندان میکند.
افزایش خیره کننده خوراک پتروشیمی تا ۱۴۰۶
محمدی با اشاره به اینکه منابع غنی و در دسترس نفت و گاز بعنوان خوراک، نیاز متنوع صنایع داخلی و بازارهای جذاب بین المللی ایجاب میکند که توسعه صنعت پتروشیمی همواره یکی از محورهای اصلی توسعه کشور باشد، ادامه داد: صنعت پتروشیمی پارسال (۹۸) ۳۵ میلیون تن خوراک گاز طبیعی، اتان، میعانات گازی، مایعات گازی، نفتا و نفت سفید از صنعت نفت و گاز کشور دریافت کرده است که این میزان معاول ۸۰۰ هزار بشکه در روز است.
وی با بیان اینکه خوراک صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۴ به معادل ۲ میلیون بشکه نفت خام در روز می رسد، تصریح کرد: همچنین تا سال ۱۴۰۶ با طرحهای در دست اجرا این رقم به ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه نفت خام در روز خواهد رسید.
مصرف ۳۰ درصد محصولات پتروشیمی در داخل کشور
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی تعداد مجتمعهای تولیدی در سال ۹۸ را ۵۶ مجتمع عنوان کرد و با بیان اینکه این رقم هماکنون ۶۴ مجتمع است، افزود: تا پایان سال با طرحهای جدیدی که به مدار میآیند تعداد مجتمعهای پتروشیمی به ۷۰ خواهد رسید.
به گفته محمدی، حدود ۳۰ درصد محصولات تولیدی صنعت پتروشیمی در صنایع داخلی به مصرف می رسد و ۷۰ درصد آن به کشورهای مختلف صادر میشود.
وی با بیان اینکه در صنعت پتروشیمی هماکنون ۹۰ نوع محصول تولید میشود که ۱۸ نوع آن پلیمری است و در ۳۳۳ گرید متنوع عرضه میشود، افزود: تنوع محصولات به عنوان یکی از شاخصههای توسعه پایدار، در سال ۱۴۰۴ به ۱۰۴ و تا سال ۱۴۰۶ با طرحهای در دست اجرا به ۱۲۴ میرسد که حاکی از تنوع سبد، همگام با توسعه است.
اشتغالزایی بی نظیر صنعت پتروشیمی
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه در سال ۹۸ حدود ۸ میلیون تن محصول به صنایع پایین دستی عرضه شده است، گفت: به جرات میتوان گفت هیچ صنعتی در کشور این میزان محصول به بخش پایین دستی عرضه نکرده است.
وی ادامه داد: این حجم محصول منجر به رونق و اشتغال بینظیری در ۱۵ هزار بنگاه بزرگ و کوچک در پایین دست صنعت پتروشیمی در قالب ۳۳ انجمن و سندیکا میشود.
محمدی سپس به درآمد ارزی پتروشیمی اشاره کرد و با بیان اینکه درآمد ارزی این صنعت همانند سال ۹۸ در وضع بسیار مطلوبی است، یادآور شد: در ۹ ماهه سال ۹۹ عرضه ارز صنعت پتروشیمی به سامانه نیما فراتر از برنامه هماهنگ شده با بانک مرکزی بوده است؛ این همان نقش مهم صنعت پتروشیمی در اقتصاد کلان کشور است.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه تا پایان سال ۱۴۰۰، ۲۷ طرح در قالب جهش دوم صنعت پتروشیمی به مرحله بهرهبرداری میرسد، اظهار کرد: ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی با افزایش ۵۰ درصدی از ۶۶ میلیون تن در پایان سال ۱۳۹۸ به ۱۰۰ میلیون تن در سال ۱۴۰۰ میرسد و این بدان معناست که اهداف برنامه ششم توسعه بهصورت صد در صد محقق میشود.
وی گفت: با بهرهبرداری از طرحهای صنعت پتروشیمی درآمد این صنعت نیز از ۱۵ میلیارد دلار پایان سال ۹۸ به ۲۵ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۰ میرسد.
کد مطلب: 131538