کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

دو خبر خوب از واکسن کرونا

2 آذر 1399 ساعت 12:08

روز گذشته دو خبر در مورد واکسن کرونا منتشر شد. اول اینکه شرکت داروسازی فایزر-بایونتک برای واکسن تولیدی خود از سازمان نظارت بر دارو و غذای آمریکا مجوز اضطراری درخواست کردند. دوم اینکه سینوفارم یکی از شرکت‌های چینی تولید‌کننده واکسن ویروس کرونا گفته است تقریبا یک میلیون نفر در چین واکسن کووید-۱۹ اورژانسی آن را که هنوز در مرحله آزمایش است، استفاده کرده‌اند.


 به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی"نفت ما "،    به‌نظر می‌رسد با این دو خبر، امیدواری‌ها برای از بین رفتن سایه شوم ویروس کرونا بیشتر شده است.

درخواست تولید انبوه واکسن کرونا
شرکت داروسازی فایزر و شریک آن بایو‌نتک روز جمعه، برای واکسن کرونای تولیدی خود از سازمان نظارت بر دارو و غذای آمریکا مجوز اضطراری درخواست کرده‌اند. حالا وظیفه سازمان نظارت بر غذا و داروی آمریکاست که مشخص کند این واکسن برای تولید انبوه ایمن است یا نه. هنوز مشخص نیست بررسی اطلاعات ارائه‌شده از سوی فایزر و بایو‌نتک توسط سازمان دارو و غذا چه مدت طول خواهد کشید، اما دولت آمریکا گفته انتظار دارد واکسن در نیمه اول دسامبر تایید شود.
اطلاعات به‌دست آمده از آزمایش‌های پیشرفته واکسن، میزان موفقیت آن را در جلوگیری از ابتلای افراد بالای ۶۵ سال به کرونا ۹۵درصد نشان داده است. بریتانیا ۴۰میلیون دوز از این واکسن را سفارش داده و قرار است ۱۰ میلیون دوز آن را تا پایان سال‌جاری دریافت کند. در آمریکا برای اولین بار از ماه ژوئن آمار قربانیان روزانه از ۲ هزار نفر بالاتر رفته است. شرکت‌های فایزر و بایو‌نتک گفته‌اند اگر مجوز سازمان نظارت بر دارو و غذای آمریکا در نیمه اول دسامبر صادر شود، ظرف چند ساعت برای توزیع واکسن تولیدی خود آماده خواهند بود. متوسط زمان انتظار برای تایید واکسن از سازمان نظارت بر دارو و غذای آمریکا نزدیک به ۸ تا ۱۰ سال است و اگر تاییدیه واکسن کرونا در نیمه ماه دسامبر حاضر شود رکوردی تاریخی خواهد بود. رئیس شرکت فایزر روز پنج‌شنبه گفت درخواست مجوز اضطراری نقطه عطفی در راه تولید واکسن کرونا و ارائه آن به جهان خواهد بود. اورسولا ون در لین، رئیس کمیسیون اروپایی گفته است اروپا نیز آماده عمل است و تا پایان سال‌جاری دست به کار خواهد شد. با وجود این استفن ایوانز پروفسور همه‌گیرشناسی دارویی در لندن می‌گوید سازمان نظارت بر دارو و غذای آمریکا و آژانس داروی اتحادیه اروپا هر دو به دقت اطلاعات تولیدکنندگان را بررسی خواهند کرد.علاوه بر این، وگور شاهین، رئیس شرکت آلمانی بایونتک، می‌گوید: «تقاضای مجوز اضطراری در آمریکا گام مهمی است که واکسن شرکت ما را در کوتاه‌ترین مدت به‌دست جهانیان می‌رساند.» او در گفت‌وگویی ابراز امیدواری کرده است واکسن کرونا بتواند تا پایان همین سال میلادی برای مصرف عرضه شود. اما برای این امر، به گفته او «همه باید به شکلی تنگاتنگ با هم همکاری کنند». او امیدوار است واکسن پیشنهادی به‌زودی در آمریکا و اروپا پروانه ساخت و پخش دریافت کند. شاهین این موفقیت را به همکاری نزدیک دولت‌ها، کارشناسان بهداشت و درمان و شرکت‌های داروسازی مشروط کرده است. پایه‌گذاران بایونتک امیدوار هستند تا پایان فصل پاییز ۲۰۲۱ تا ۷۰ درصد جمعیت آلمان واکسن دریافت کنند. بایونتک که مقر آن در شهر ماینز آلمان است، در همکاری با شرکت داروسازی آمریکایی فایزر، نمونه‌ای از واکسن بالقوه تولید کرده که در آزمون‌های بالینی کارآیی آن تا بیش از ۹۰ درصد محرز شده و در آزمون‌های بعدی تا ۹۵ درصد موثر بوده است. بایونتک در سال ۲۰۰۸ توسط اوگور شاهین، همسرش اوزلم تورچی و کریستوف هوبر، سرطان‌شناس اتریشی، بنیادگذاری شد. این شرکت دو سال پیش با بنیاد آمریکایی فایزر آغاز به همکاری کرد.
به‌دنبال گسترش پاندمی کرونا کنسرن آلمانی - آمریکایی به تحقیقاتی گسترده دست زد و از دولت آلمان مبلغ ۳۷۵ میلیون یورو (حدود ۴۰۰ میلیون دلار) پشتیبانی مالی دریافت کرد.

واکسن چقدر موثر است؟
اطلاعات منتشر شده از سوی فایزر و بایو‌نتک در هفته جاری نشان داده که واکسن تا ۹۵درصد برای جلوگیری از بیماری موثر است. تاثیر این واکسن در میان گروه‌های مختلف سنی، قومیت‌ها و جنسیت‌ها یکسان است.این واکسن درعین‌حال عوارضی خفیف تا ملایم و کوتاه‌مدت دارد. برای تولید این واکسن از شیوه‌ای به نام ام‌آر‌ان‌ای استفاده شده که از جمله شامل تزریق بخشی از کد ژنتیکی ویروس به بدن بیمار، برای آموزش سیستم ایمنی می‌شود. بعد از آن بدن برای مقابله با ویروس پادتن و سلول تی می‌سازد.

تزریق واکسن کرونا به یک میلیون چینی
دومین خبر مثبت منتشر شده در مورد واکسن کرونا از یک شرکت چینی بوده است. سینوفارم یکی از شرکت‌های چینی تولید‌کننده واکسن ویروس کرونا گفته است تقریبا یک میلیون نفر در چین واکسن کووید-۱۹ اورژانسی آن را که هنوز در مرحله آزمایش است، استفاده کرده‌اند.  دو واکسن شرکت «سینوفارم» در میان پنج واکسن درحال توسعه چینی هستند که تحت آزمایش‌های بالینی بین‌المللی قرار دارند. رئیس شرکت «سینوفارم» این هفته به رسانه‌ها گفت نزدیک به یک میلیون نفر واکسن آنها را برای استفاده اضطراری دریافت کرده‌اند. لیو جینگ ژن در مصاحبه‌ای که اخیرا توسط این شرکت دولتی منتشر شد، گفت: ما حتی یک گزارش از عوارض جانبی شدید دریافت نکرده‌ایم و فقط تعداد کمی از دریافت‌کنندگان علائم خفیفی داشتند. به گفته آنها واکسن مذکور به افرادی که طی شیوع همه‌گیری به بیش از ۱۵۰ کشور جهان سفر کرده‌اند تزریق شده و هیچ کدام از آنها ابتلا به کووید-۱۹ را گزارش نکرده‌اند.

منبع: دنیای اقتصاد 


کد مطلب: 130189

آدرس مطلب :
https://www.naftema.com/news/130189/دو-خبر-خوب-واکسن-کرونا

نفت ما
  https://www.naftema.com