به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی"نفت ما "، بی توجهی نسبت به مطالبات کارگران و کارمندان صنعت نفت و عدم نظارت معاونت توسعه و مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت و شرکت ملی نفت بر عملکرد پیمانکاران در سالهای گذشته یکی از محورهای انتقاد به عملکرد این وزارتخانه بوده است. در این بین خودکشی عمران روشنی مقدم یکی از کارکنان شرکت پیمانکاری مؤسسه «نظم آفرینان ایمان» تنها یک نمونه از ظلمهای بیشماری است که در سایه عدم نظارت معاونت توسعه و مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت بر عملکرد شرکتهای پیمانکار اتفاق میافتد.
نکته جالب توجه اینکه بیتوجهی به دفاع از حقوق اولیه کارگران و کارمندان صنعت نفت در حالی اتفاق میافتد که معاونت توسعه و مدیریت و سرمایه انسانی وزارت نفت در یک اقدام فراقانونی، دو پایه تشویقی جهت برخورداری مادام العمر از مزایای پایه سمت را به تعدادی از مدیران اعطا کرده است و ظاهرا پیگیری مطالبات کارگران همچنان جزو اولویتهای این وزارتخانه نیست.
*کارگران شاغل در عسلویه امنیت شغلی ندارند
در این راستا یکی از کارگران با اشاره به مشکلات موجود برای کارگران عسلویه گفت: «شرایط کار کردن در عسلویه بسیار سخت شده است و وزارت نفت و پیمانکاران نیز حداقل امکانات لازم را برای کارگران فراهم نمیکنند».
وی ادامه داد: «از مشکلات بزرگ کارگران عسلویه و کلا پارس جنوبی آلودگی بسیار بالای این منطقه هست و به جرأت میتوانم بگویم که نفس کشیدن تو این شرایط بسیار سخت و زیانآور هست و در واقع این حقوقی که کارگران میگیرند برای هر ریالش دارند ذره ذره سلامتی خودشان را از دست میدهند. در نتیجه برای حفظ سلامتی این افراد لازم است این کارگران با 20 سال سابقه بازنشسته شوند».
مهرانی اظهار داشت: «حقوق کارگران مخصوصا کارگرانی که زیر نظر پیمانکار کار میکنند بسیار پایین هست و باید بگویم که مهمترین مشکل همه کارگران شاغل در منطقه پارس جنوبی نداشتن امنیت شغلی هست».
سردبیر سوژه «کارگران شاغل در عسلویه با 20 سال بازنشسته شوند» گفت: «خود من با 42 سال سن اکنون به شدت نگران امنیت شغلی هستم. الان فاز ما در حال بهره برداری هست و تقریبا کارش در حال اتمام است و اگر حساب ما را تسویه کنند به نظر شما کجا ما را استخدام میکنند».
وی همچنین اظهار داشت: «متاسفانه وزارت نفت حقوق کارمندان قرارداد مستقیم را هم به موقع نمیدهد و خود من الان دو ماه است حقوق نگرفتهام و کارگران پیمانکار که وضعیتشان به مراتب از ماها بدتر است».
مهرانی خاطرنشان کرد: «الان برنامه کاری ما به صورت 19 روز کار و 8 روز استراحت است در حالی که اصولا باید به صورت 14 روز کار و 14 روز استراحت باشد و شما میبینید که حداقل حقوق اولیه کارگران نیز رعایت نمیشود».
در ادامه بخشی از مطالب ارسالی در فضای مجازی آورده میشود.
منبع: فارس