به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی "
نفت ما " ، بیژن زنگنه، در همایش توسعه نظام مالی در صنعت نفت گفت: اگر طرحهای نفت و پتروشیمی فعال شود بخشهای دیگر صنعتی در کشور هم فعال خواهد شد از جمله شرکت هپکو.
وی افزود: صندوق توسعه ملی، فاینانس، منابع بانکی، اوراق مشارکت، انواع اوراق مالی اسلامی و فروش سهام شرکتها منابعی هستند که از آنها استفاده کردیم و استفاده خواهیم کرد و مدیران ما آن را خوب بلدند.
زنگنه ادامه داد: ما باید افزون بر موارد فوق از راههای دیگری هم برای تامین مالی طرحهای صنعت نفت استفاده کنیم.
وزیر نفت افزود: هماکنون در بخش پتروشیمی 30 میلیارد دلار طرح نیمهکاره وجود دارد و باید تلاش کنیم از سرمایه مردمی استفاده کنیم؛ اگرچه معتقدم بخش خصوصی میتواند سرمایهگذاری را انجام دهد.
وی گفت:12 میلیارد طرح در بخش پتروشیمی نهایی شده، اما هنوز آغاز نشده است، میتوان از سرمایه مردمی در این بخش استفاده کرد.
زنگنه افزود: امکان سرمایهگذاری 20 میلیارد دلاری در بخش پتروپالایشگاهی نیز وجود دارد که بخش خصوصی میتواند فعال شود.
وزیر نفت اضافه کرد: خوشبختانه بخش دانشگاهی و صنعتی ما با هم پیوند خوردند و میتوانند با هم کار کنند.
وی گفت: ما در طرحهای صنعت نفت تنها به الگوی جدید قراردادهای نفتی اکتفا نکردیم بلکه روشهای EPC و EPD را هم فعال کردیم، باید جریان فعالیت در صنعت را زنده نگه داریم.
زنگنه با بیان اینکه دغدغه من این است که صنعت در کشور فعال شود گفت: برای این منظور طرح خرید تضمینی کالا را بررسی کردیم و در مجموعه نفت پروراندیم و تلاشمان این است که وارد مرحله اجرایی شود.
وزیر نفت گفت: بار مالی تخصیص سهمیه بنزین نوروزی بر منابع یارانه سه هزار میلیارد تومان است و به همین دلیل برخی در دولت با اختصاص آن مخالف هستند.
زنگنه دلیل مخالفت برخی افراد با اختصاص سهمیه بنزین نوروزی را فشار بر منابع یارانه دانست و افزود: افزایش قیمت بنزین به طور کامل به پرداخت حمایت معیشتی اختصاص پیدا میکند، بنابراین اگر به هر خودرو ۱۰۰ لیتر بنزین سهمیه ای برای نوروز اختصاص پیدا کند، بار مالی سه هزار میلیارد تومانی به منابع یارانه خواهد داشت.