به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی "
نفت ما " ، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری امروز در جمع تعاونگران حضور یافت و بر ضرورت تشکیل اکوسیستم تاکید کرد و گفت: دیدگاه نفتی باعث میشود که گمان کنیم با وجود پول همه مسایل درست میشود و این موضوع موجب از بین رفتن اکوسیستم شده است.
وی با تاکید بر وجود زیرساختهای اکوسیستم در کشور اضافه کرد: در ۱۰ سال گذشته با پول نفت پایههای اکوسیستم را از بین بردیم و باید به کمک علم و دانش و روحیه کارآفرینی دوباره این اکوسیستم را فعال کنیم.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: با وجود چهار میلیون دانشجو و ۱۳ میلیون فارغالتحصیل، نیروی انسانی لازم برای فعالیتهای دانش بنیان را داریم و در پنج سال گذشته اقتصاد دانش بنیان ۶۰ پله رشد داشت و از رتبه ۱۲۰ به ۶۱ رسید.
وی با اشاره به ظرفیت تعاونیها برای فعالیتهای دانشبنیان گفت: بسیاری از تعاونیها اگر به روش سنتی فعالیت خود را ادامه دهند در آینده از بین میروند و برای جلوگیری از این امر باید به سمت حوزه استارتاپها وارد شوند.
ستاری با بیان اینکه استارتاپها نیاز به وام ندارند، گفت: در بخش استارتاپها سرمایهگذاری خطرپذیر داریم و با توجه به اینکه تعاونیها بازارهای بزرگی را در اختیار دارند باید در مرحله نخست تعاونیها بازارهای خود را اختیار استارتاپها قرار دهند و از نوآوری موجود در فعالیتهای خود استقبال کنند. وی اضافه کرد: در مرحله بعد باید از شرکتهای موجود حمایت کنیم تا در بازار رقابتی حاضر شوند و فعالیت خود را ادامه دهند.
حرکت به سمت نوآوری در بخش تعاون
معاون تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز در این نشست، گفت: در حال حاضر دو مرکز نوآوری و توسعه تعاون در استانهای فارس و کردستان افتتاح شده است که تا پایان امسال به ۱۲ استان افزایش مییابد.
محمد کبیری امروز (یکشنبه) در نشست مشترک معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با اعضای اتحادیههای کشاورزی و دانش بنیان گفت: در یک سال گذشته سعی کردیم به سمت نوآوری در بخش تعاون حرکت کنیم و زمان قابل توجهی برای برنامهریزی در این خصوص صرف شد.
وی افزود: یکی از این اقدامات، برنامهریزی برای افتتاح مراکز نوآوری و توسعه تعاون در استانهایی است که ظرفیت این کار را داشتند و بر این اساس تا پایان سال این مراکز در ۱۲ استان افتتاح میشود و اقدام دیگر ایجاد زیست بوم فناوری و نوآوری در بخش تعاون است.
معاونت تعاون وزارت کار گفت: نیازمند توسعه فناوری بخش تعاون هستیم تا از این طریق بهرهوری نیز افزایش یابد و روند خدماتدهی به روز شود و این مهم در فضای مدرن محقق میشود. وی اضافه کرد: در این مراکز به دنبال تغییرات ساختار موجود هستیم که از جمله آنها میتوان به استفاده از صندوق ضمانت تعاون استفاده کنیم.
کبیری تاکید کرد: در سال آینده زیست بوم نوآوری در بخش تعاون توسعه مییابد و تعاونیها میتوانند از امکانات بانک توسعه تعاون و صندوق ضمانت تعاون به لحاظ مالی، لجستیکی و ساختاری استفاده کنند.