به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی "
نفت ما " ، دكترشریفی، در همایش "مدیریت اقتصادی صنایع در دوران تحریم" كه روز گذشته برگزار گرديد اظهار کرد: خروج آمریکا از برجام شرایط سیاسی جدیدی ایجاد کرده که فعالان بازار را تحت تاثیر قرار داده است؛ بنابراین باید راهکارهای عملی برای صادرات داشته باشیم.
روابط عمومی شرکت بازرگانی پتروشیمی ، دكترشریفی با اشاره به اثرگذاری تحریم ها بر اقتصاد کشور گفت: با خروج آمریکا شرایط سیاسی جدیدی برای کشور ایجاد شد و از فعالان بازار نیز تحت تاثیر این شرایط قرار گرفتند و ما مجبور شدیم برخی راهکارهای عملی را برای خروج از این شرایط تعریف کنیم.
عضو اتاق بازرگانی تهران ادامه داد: هسته اصلی تحریم آمریکا به چهار گروه تقسیم میشود؛ اول تحریمهایی که توسط کنگره وضع شده و لغو آنها فقط در اختیار این نهاد است دوم تحریمهای قوهمجریه که کنگره آنها را تثبیت و لغو آنها نیز در اختیار خودش است. سوم تحریمهایی که مستقیم توسط رییس جمهور آمریکا اعمال میشود و چهارم این تحریمهایی که مشترک توسط رییسجمهور و کنگره بهوسیله فرمان اجرایی رییسجمهور به صورت 10 ساله ابلاغ میشود. معمولا اینگونه تحریمها لغو نمیشود. همانطور که در پرونده کرهشمالی شاهد بودیم تحریمها تعلیق شد.
دكترشریفی درباره مهمترین تاثیرات تحریمها در اقتصاد کشور گفت: چالشهای اصلی را ما در حوزه تجارت بینالملل داشتیم. در بخش نقل و انتقال بانکی عدم گشایش اعتبارات اسنادی و تنزیل آنها در حوزه فروش محصولات نیز محدود شدن مشتریها از دست رفتن سهم بازار محدود شدن بازارها و افزایش قدرت چانهزنی مشتریان را در حوزه حمل و نقل خروج شرکتهای بین المللی و عدم پوشش بیمهای کشتیها، محمولهها و تحریم بنادر از اصلیترین اثرات تحریم بود.
وی در پایان تصریح کرد: در نهایت توجه به این نکته ضروری است که هر گونه توافق سیاسی بسیار زمانبر است. مذاکرات برجام 12 سال زمان برد و لذا باید یک برنامهریزی و سیاستگذاری بلندمدت داشت. برای گذر از این شرایط لازم است یک فرماندهی واحد و مشخص وجود داشته باشد. فساد ستیزی، آزادسازی از بند سیاستزدگی و حمایت و پشتیبانی از تصمیمات تحولگرا جزو سیاستهایی است که برای گذر از این شرایط به آنها نیازمندیم.