۰
plusresetminus
تاریخ انتشارشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۴
کد مطلب : ۷۹۹۵۴

صنعت پتروشیمی از ابتدای انقلاب تاکنون

ظرفیت تولید محصولات مختلف پتروشیمی در سال ۵۷ حدود ۳ میلیون تن بود و در سال جاری این رقم به ۶۴ میلیون تن رسیده است که نشان از رشد۲۱ برابری ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی در این بازه زمانی است.
به گزارش آژانس رویدادهای مهم نفت و انرژی " نفت ما " ، صنعت پتروشیمی ایران با وجود چالش های مختلف در مسیر توسعه خود م همچنان روند توسعه خود رابا شتاب طی می کند و با وجود زیر ساخت های مناسب در کشورمان این صنعت می تواند به یکی ازسودآورترین صنایع ایران بدل شود و برای رسیدن به هدف های پیش بینی شده ، افزون بر سرمایه گذاری های جدید و تکمیل پروژه های در دست ساخت باید از خام فروشی پرهیز و سبد کالاهای صادراتی پتروشیمی را با هدف توسعه صادرات متنوع کرد. در حالی که  ظرفیت تولید محصولات مختلف پتروشیمی در سال 57 حدود 3 میلیون تن بود و در سال جاری این رقم به 64 میلیون تن رسیده است و6 مجتمع تولیدی فعال در سال پیروزی انقلاب اسلامی به 53 مجتمع در سال 1396 رسیده است و با تولیدی شدن چندین طرح پتروشیمی در ماه های آتی ظرفیت تولید افزایش چشمگیری را تجربه خواهد کرد. بر پایه این گزارش،درسال 1357 تولید محصولات پتروشیمی کشورمان روی عدد 17 ایستاده بود اکنون با توجه به روند رو به رشد این صنعت پیشرو شاهد تولید 114 نوع انواع محصولات پتروشیمی در پتروشیمی ها هستیم.
گفتنی است که تولید محصولات پتروشیمی در سال57 بیش از 1.6 میلیون تن بود که این رقم در دی ماه امسال به 44.2 میلیون تن رسید.
در حال حاضرظرفیت نصب شده مجتمع های تولیدی پتروشیمی همانطور که اشاره شد بیش از 64 میلیون تن در سال است ؛که این ظرفیت با بهره برداری از 58 طرح در دست اجرای صنعت پتروشیمی بیش از 58 میلیون تن در سال افزایش خواهد یافت. همچنین بر اساس آخرین ویرایش نقشه راه توسعه صنعت پتروشیمی، در سال های برنامه ششم 25 طرح پتروشیمی با ظرفیت اسمی 49.1 میلیون تن در سال و 5 طرح تامین خوراک صنعت پتروشیمی در حوزه بالادست در طول سالهای برنامه ششم توسعه اجرا خواهند شد.
بدیهی است با توجه به شرایط به وجود آمده پس از برجام و باز شدن پنجره های جدید به روی این صنعت، احتمال تغییر در تعداد و نوع طرح های مورد نظر بر اساس تعاملات و مذاکرات بین المللی وجود دارد. در این میان رویکرد صنعت پتروشیمی به توسعه تکمیل زنجیره ارزش با استفاده از دانش فنی و سرمایه گذاری شرکت های بین المللی و تکیه بر توانمندی های شرکت های داخلی با توجه به خوراک در دسترس (گاز طبیعی) است.   منبع: نیپنا  
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی