۴
۳
plusresetminus
تاریخ انتشارسه شنبه ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۹
کد مطلب : ۱۷۰۷۵۰
مدیرعامل شستان در گفت و گو با نفت ما تاکید کرد:

کمبود خوراک، عدم النفع زیادی بر شرکتهای پتروشیمی تحمیل کرده است

بازیار گفت: تمام هلدینگ‌های پتروشیمی ناگزیر هستند ریسک‌های شان را با حرکت به سمت توسعه میادین بالادست و تولید و تامین خوراک توسط خودشان مدیریت کنند و این ریسک‌ها می‌تواند صنعت پتروشیمی را با چالش جدی مواجه بکند، کما اینکه تا حدود زیادی هم چالش ایجاد کرده است.
فایل ویدیو
افشار بازیار، مدیرعامل گروه سرمایه گذاری شستان در گفت و گو با نفت ما در خصوص راهکار جبرانی این گروه در قبال افزایش سه برابری قیمت خوراک گاز متان و احتمال انعقاد قراردادهای تامین خوراک شش ماهه توسط وزارت نفت اظهار داشت: موضوع نرخ‌گذاری خوراک مدت مدیدی است که مورد اعتراض واقع شده و تمام تولیدکنندگان نسبت به این موضوع، اعتراض دارند. اصولا ایران به عنوان کشوری که دارنده‌ ذخایر انرژی است، مکانیزم قیمتگذاری خوراکش نمی تواند شبیه کشورهای مصرف‌کننده‌ کامل گاز باشد. لذا در فرمول میانگین نرخ‌های گاز، نرخ هابهای مصرف کننده گاز را در نظر گرفته اند که کاملا باعث شده این فرمول یک انحرافی پیدا بکند و به سمت قیمت‌های غیرواقعی برود. در نتیجه، قیمتی که ما امروز به عنوان تولید‌کننده خوراک گاز وضع کرده ایم، در هیچ کدام از کشورهای تولید‌کننده‌ انرژی مشابه ندارد و باعث شده که صنایع پتروشیمی از نرخ بازدهی تعریف شده، باز بمانند. وقتی بخش بزرگی از بار توسعه‌ صنعتی کشور را صنعت پتروشیمی به دوش می‌کشد و اگر این صنعت نتواند ارزآوری کند، نرخِ سرمایه گذاری داخلی اش از نرخِ استهلاک بالاتر می رود و اگر شرکتهای پتروشیمی نتوانند خودشان را به‌روز و بازسازی بکنند نتوانند سرمایه‌گذاری‌های پایین‌دستشان را انجام بدهند، در نهایت منافع و عوایدی که از محل گران فروشی خوراک به شرکتهای پتروشیمی به دست می آید، بسیار کمتر از خسارت‌هایی است که به صنعت پتروشیمی وارد می شود.
بازیار در مورد ورود هلدینگ شستان به توسعه میادین بالادست برای تامین کسری خوراک اعلام کرد: ورود به حوزه‌ بالادست در تامین خوراک یک حرکت ناگزیر و اجتناب ناپذیر است. تمام شرکتهای بزرگ صنایع پتروشیمی به ناگزیر باید به توسعه میادین وارد شوند و به نحوی مساله‌ خوراک شان را حل کنند. طبیعی است هر چقدر در زنجیره‌ ارزش، به سمت بالا حرکت کنیم، ریسک‌ها بیشتر می شود، اگرچه باید برای این موضوع سرمایه‌گذاری کنیم و نمی توانیم بگوییم کار خیلی راحتی است یا در زمان کوتاهی به این نتیجه خواهیم رسید، ولی به هر حال کاری است که تا امروز انجام نشده و ناگزیریم در توسعه میادین بالادست سرمایه گذاری کنیم، چون کمبود خوراک عدم النفع زیادی بر شرکتهای پتروشیمی تحمیل کرده است. لذا تمام هلدینگ‌های پتروشیمی ناگزیر هستند ریسک‌های شان را با حرکت به سمت توسعه میادین بالادست و تولید و تامین خوراک توسط خودشان مدیریت کنند و این ریسک‌ها می‌تواند صنعت پتروشیمی را با چالش جدی مواجه بکند، کما اینکه تا حدود زیادی هم چالش ایجاد کرده است.
مدیرعامل گروه سرمایه گذاری شستان در خصوص برنامه این هلدینگ برای واردات و تامین خوراک گاز از منابع جایگزین خارجی تصریح کرد: واردات خوراک گاز از منابع خارجی تابع هماهنگی‌های لازم با مجموعه‌ وزارت نفت است و در این زمینه تابع هستیم، یعنی اگر سیاست‌هایی برای واردات باشد، به عنوان مصرف‌کننده خوراک، تمایل داریم از سریعترین و کم‌هزینه‌ترین مسیر برای تامین خوراک استفاده کنیم.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی


چرا نمیگوید که بعد از ۱۳ سال هنوز نتوانسته یک پروژه کپی از پتروشیمی زاگرس برای تولید متانول بی‌ فایده را در پتروشیمی مکران را بیاندازد؟چرا فقط طلب کار است شستان در حالی که سرمایه بازنشسته مفلوک را در این پروژه مکران حیف و میل میکنند و مدیر عامل بعد از ۷ سال قدر ۷ روز کار نکرده هنوز و همه زندگیش صرف استخدام فامیل و پول پاچی برای کسب محبوبیت است
چرا آینده نگری نمی کنند و چند مخزن بزرگ رو توی مسیر توی پتروشیمی ها نصب کنند تا دچار مشکل کمبود خوراک نشن. به هر صورت یه وقت هابی هم هست که شرکت های بالادستی تامین کنند خوراک تولید مازاد دارند. اروپایی هایی که قرار بود در اون زمستان به قوای حاجی یخ بزنند چه کار کردند که بر این مشکل غلبه کردند. توی واحد‌های مسکونی هم چهارتا بشکه پشت بامشون گذاشتند. لوله ورودی یوتولیتی تون رو مستقیم متصل کردید به محدوده فرایند همین عواقب داره دیگه.این مدیران برای چی حقوق می گیرند؟
کاش یه بررسی می شد با توجه به شعار سال این منبع درآمد برای تحقق این شعار باید از کجا تامین بشه. اخیرا در رسانه های داخلی خبرهایی منتشر شده که خیلی از صادر کننده ها شمش های طلا رو اجاره می کنند و به طور غیر قانون به بیرون منتقل می کنند و در عوض صادرات مجددا همون شمش ها رو به کشور بر می گردونند. فریب خود دادن تا کی! این خبر رو در چندین رسانه داخلی خوندم. چه بلایی دارن سر این مملکت در می آرن ؟