۰
plusresetminus
تاریخ انتشارچهارشنبه ۷ آبان ۱۳۹۳ - ۱۶:۵۸
کد مطلب : ۱۲۷۵۹
ایران رتبه هشتم جهان را در تولیدCO٢ دارد

ضرورت کنترل انتشار CO٢

با توجه به اینکه ایران رتبه هشتم جهان را در تولید دی اکسید کربن دارد ضروری است تا به سمت کاهش این نوع آلاینده حرکت کنیم.
ضرورت کنترل انتشار CO٢
به گزارش نفت ما ، حمید رضا کاتوزیان در سمینار ضرورت ها و راهکارها و فرصت های سرمایه گذاری برای کاهش انتشار مصرف گازهای دی اکسید کربن که صبح امروز ( 7 آبان ماه) در محل پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد، گفت: یکی از راهکارهای کاهش دی اکسید کربن، صرفه جویی در مصرف انرژی است زیرا مصرف سوخت کمتر کاهش سطح آلایندگی را به همراه دارد. حمیدرضا کاتوزیان افزود: از آنجا که تولید دی اکسیدکربن و آلایندگی ناشی از آن، محدود به اتمسفر یک کشور نیست، نباید انتشار فراوان چنین آلاینده هایی فضا را برای تحمیل فشارهای سیاسی علیه کشورمان در سال های آینده آماده کند.

وی بر ضرورت تلاش مراکز علمی و تحقیقاتی تاکید کرد و اظهار داشت: به این منظور پژوهشگاه صنعت نفت با ایجاد شورای عالی کربن فعالیت می کند، امید است بتواند در این مسیر گام های موثری بردارد.

کاتوزیان تصریح کرد: از قرن ١٩ به دنبال صنعتی شدن کشورهای بزرگ، افزایش نیاز به انرژی با شاخصه اصلی رشد و توسعه بدل شد و به دنبال این افزایش نیاز به انرژی، بهره برداری از سوختهای فسیلی و نیروگاه های اتمی افزایش یافت.

وی با اشاره به مشکلات زیست محیطی ناشی از این اقدام ها نظیر افزایش دمای زمین، بالا آمدن ارتفاع آب اقیانوس ها، خشکسالی و وقایعی مانند سیل و سونامی، ادامه داد: کشوری با اقتصادی بزرگ مانند آلمان، برای تعطیلی تمام نیروگاه های اتمی خود تا سال ٢٠٢٠ مصمم شده و نیوزیلند به دلیل مخالفت مردم با افزایش آلایندگی، ایجاد نیروگاه اتمی را آغاز نکرد.

رئیس پژوهشگاه صنعت نفت با بیان اینکه امروزه، تولید گازهای گلخانه ای و انتشار زیاد آلاینده هایی مانند ناکس، ساکس، دی اکسیدکربن و متان جهان را با چالش های زیست محیطی فراوانی مواجه کرده است، گفت: هم اکنون سالانه حدود ٦٠٠ میلیون تن دی اکسید کربن در دنیا تولید می شود.

کاتوزیان افزود: افزایش تغییرات اقلیمی و اختلال در محیط زیست، بتدریج زمین را در برخی نقاط به سیاره ای غیرقابل زیست تبدیل می کند.

وی با اشاره به اقدامات کشورهای مختلف برای کنترل انتشار دی اکسیدکربن، اظهار داشت: هم اکنون استانداردهایی در این زمینه تدوین شده از جمله آنها می توان به استاندارد تولید کربن براساس هر واحد کالا اشاره کرد.

به گفته وی، براساس این استاندارد، به کالاهایی که تولید آنها با تولید CO٢ بیش از حد استاندارد همراه باشد، مالیات تعلق می گیرد.

این مقام مسئول گفت: امروزه بسیاری از شرکت های معتبر دنیا و شاخه های مختلف تجارت، استراتژی مشخصی را برای تولید دی اکسیدکربن تعریف کرده اند و این فرآیند باید در ایران نیز اجرایی شود.
همایش ضرورت ها، راهکارها و فرصتهای سرمایه گذاری برای کاهش انتشار و مصرف گاز دی اکسیدکربن با محوریت اهمیت حوزه مدیریت کربن، فرصت ها و تهدیدهای این حوزه برای وزارت نفت، ضرورت بحث تزریق دی اکسیدکربن در مخازن نفتی، فرصتهای سرمایه گذاری برای استفاده بهینه از این گاز و ارائه دستاوردهای پروژه های پژوهشی جمع آوری گاز دی اکسیدکربن و راهکارهای کاهش مصرف آن برگزار شد.
از این رو در صدد تشکیل پیمان کیوتو جدید و شکل جدید استانداردها هستند.
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی


بخش خصوصی؛ عامل موثر در تحقق رشد تولید با مشارکت مردم
 سید حمیدرضا فاطمی حسینی/کارشناس حوزه نفت و گاز 
شاخص بروکفیلد و تحلیل ویسکوزیته دینامیکی سیالات
مهندس علیرضا آمار محمدی/مشاور و کارشناس ارشد روانکارهای خودرویی و صنعتی